Fındık Ezmesi

Evde Fındık Ezmesi Tarifi

fındık-ezmesi-tarifi

Fındık Ezmesi Nasıl Yapılır?

Evde fındık ezmesi yapımı için öncelikli olarak seçtiğiniz fındığın taze olması gerekir. Fındık taze değilse o zaman içerisindeki yağı yeterince çıkmaz ve istediğiniz lezzeti yakalayamazsınız. Fındıklar kavrulmuş ise herhangi bir kavurma işlemi yapmamalısınız. Zaten kavrulmamış kabuklu fındıklar ile ezme yapmanız mümkün değil. 

Ülkemizde yetişen ve en sevilen kuruyemişlerden birisi de fındıktır. Fındık içerisinde bulunan vitamin ve minerallerin yanı sıra besleyici yağlar kalp sağlığını desteklediği gibi bağışıklık sisteminin güçlenmesine de yardımcı olur. Uzmanların sık sık tüketilmesi için önerdiği fındığı çiğ olarak tüketebileceğiniz gibi kavrulmuş olarak da tüketebilirsiniz. Fındık, kuruyemiş olarak evlerde tatlılar içerisinde de tüketilen bir besindir. Bunun dışında fındığı bütün besin değerlerini koruyarak sağlıklı bir şekilde tüketmenin en güzel yollarında birisi de ezme olarak tüketilmesidir. 

Fındık uzun yıllardır ezme olarak market raflarında yerine almakta. Birbirinden farklı markalarda fındık ezmesi görmeniz mümkündür. Tabi bizim markamız olan Alune Fındık Ezmesi de bu markalar içerisinde yerini almaktadır. Bizim ürünlerimizi diğer ürünlerden ayıran en önemli özellik ise kaliteli ve ülkemizde yetişen en iyi fındıklardan ezmemizi yapıyor olmamızdır. 

Sağlıklı fındık ezmesi yapmak için en önemli şart kaliteli ve taze bir fındığın elinizde olmasıdır. Biz bu anlamda fındık seçimine ayrıca önem vermekteyiz. Fındık ezmesinin besin değerini kaybetmeden vücut için gerekli olan vitamin ve mineralleri en iyi şekilde koruyarak tüketiciye ulaştırmak bu işin en önemli aşamasıdır. 

Sağlıklı fındık ezmesi çocuk, genç yaşlı demeden yediden yetmişe her yaştan insanın kullanabileceği bir üründür. Fındık ezmesinin en sağlıklısı ise şekersiz olan ve yağı en iyi şekilde çıkartılmış olanıdır. İşte bu noktada yağın en iyi şekilde çıkması için taze fındıkları temin etmek gerekir. Biz bu anlamda fındık ezmesi üretiminin ilk aşamasında her zaman taze ve yerli ürünler bulmaya özen gösteriyoruz. Ülkemiz fındığın yetişmesi için bütün iklim özelliklerini sağlamakta ama biz en kaliteli olanı seçmeye özen gösteriyoruz. 

Sağlıklı fındık ezmesi yapmak için sizlere aşağıda evinizde yapacağınız oldukça basit bir tarif verdik bu tarifi deneyerek evinizde fındık ezmenizi yapabilirsiniz. Tabi dilerseniz bu işlemi yapmak yerine Alune Fındık Ezmesi ürünümüzü satın alıp bu lezzete zahmetsiz bir şekilde ulaşabilirsiniz. 

Evde Fındık Ezmesi Nasıl Yapılır?

Evde fındık ezmesi yapımı için öncelikli olarak seçtiğiniz fındığın taze olması gerekir. Fındık taze değilse o zaman içerisindeki yağı yeterince çıkmaz ve istediğiniz lezzeti yakalayamazsınız. Fındıklar kavrulmuş ise herhangi bir kavurma işlemi yapmamalısınız. Zaten kavrulmamış kabuklu fındıklar ile ezme yapmanız mümkün değil. 

Fındık ezmesi yapmak için fındıkları bıçağı kuvvetli bir rondo içerisine alın ve yavaş yavaş çekmeye başlayın. Fındıklar parçalandıkça robotun derecesin yükseltip fındığın yağının iyice çıkmasını sağlayın. Burada fındığın taneli kalmasını istiyorsanız çekme işlemini ona göre yapabilirsiniz. Sağlıklı fındık ezmesi tabi ki içerisinde şeker ilavesi olmayan ezmedir. Siz damak zevkinize uygun olarak dilerseniz şeker ilavesi de yapabilirsiniz. 

Alune Fındık Ezmesi şeker ilavesi olmayan taze fındıklardan üretilmiş olan ürünlerdir. Evinizde kendiniz fındık ezmesi yapmak ile uğraşmak yerine bu ürünü temin ederek kısa sürede tüketmeye başlayabilirsiniz. 

Fotograf: Pexels