Fıstık Ezmesi

Neden Osmaniye Fıstığı

Neden Osmaniye Fıstığı?

Besin değeri bakımdan zengin, besleyici yağ oranı yüksek olan Osmaniye fıstıkları zengin toprak minerallerine sahip uygun hava sıcaklığı ve iklim koşullarının sağlandığı Çukurova bölgesinde Ceyhan havzasından başlayarak Osmaniye’nin geniş ve sulak arazilerinde yetişir. Yer fıstığı tohumları; %45-60 oranında besleyici yağ, %20-30 oranında protein, %18 oranında karbonhidrat ve vitaminler içerir. Besleyici yağ oranı yüksek olan Osmaniye fıstıkları hem mutfaklık hemde çiğ olarak çoğu bitkisel yağdan daha sağlıklıdır. Üretim bakımından Türkiye geneli yıllık yer fıstığı üretiminin %40’ını tek başına Osmaniye karşılamaktadır. Verimlilik bakımdan Türkiye’de yer fıstığı verimliliği dünya ortalamasının 2 katından daha fazladır.

Alune markası olarak bölgemizde yetişen Osmaniye fıstıklarının üretilmesinden, işlenme aşamasına kadar tüm süreçlerinde en iyi ve en lezzetli fıstıkları sizlere ulaştırmak için çalışmaktayız. Osmaniye fıstıklarından elde edilen Alune ürünleri besin değerleri ve içerdiği vitaminler bakımından ithal fıstıklarından; besleyici yağ oranı ve protein bakımından daha zengindir.

Kaynak gösterilen

Comments are closed.