Fıstık Ezmesi, Tarifler

Fıstık Ezmeli Kurabiye

Alune Fıstık Ezmeli Kurabiye Tarifi

Fıstık Ezmesi ve Kuru Fasulyenin Bileşimi İle Lezzetli Sağlıklı Bir Atıştırmalık Tarifi: Fıstık Ezmeli Yulaflı Kurabiye

Fıstık Ezmeli Kurabiye tarifi ile kendinizi ödüllendirin. Sağlıklı Atıştırmalıklar hazırlayın. Fıstık ezmesi sade olarak tüketilebileceği gibi bal veya pekmez ile tatlandırılarak da tüketilebilir. Bunun dışında fıstık ezmesi kurabiyelerin, keklerin ve içeceklerin içerisine de eklenerek kullanılabilir. Tabi kalori bakımından ve yağ oranı bakımından değeri oldukça yüksek olduğu için fıstık ezmesi ile birlikte kullandığınız ürünlerin içeriğine dikkat etmeniz gerekir. Bunun için sizlere bugün vereceğimiz tarifte kuru fasulye ve yulaf kullanılarak sağlıklı bir atıştırmalık elde edilmiş. Siz burada yer alan ürünleri çeşitlendirip kendinize özel sağlıklı tariflerde üretebilirsiniz. Yaptığınız kurabiyelerin kalorilerine dikkat ederek ara öğünlerde rahatlıkla tüketebilirsiniz.

Bir diyet uyguluyorsanız kurabiye içerisinde kullandığını ürünlerin kalorilerini hesaplayarak kendiniz için uygun bir kurabiye tarifi elde edebilirsiniz. Gün içerisinde almanız gereken kalori miktarına uygun olarak hazırladığınız bu kurabiyeleri açlık hissettiğinizde veya şeker ihtiyacı hissettiğinizde bir veya iki tane kalori miktarına uygun olarak tüketebilirsiniz. 

Fıstık ezmeli, Yulaflı ve Kuru Fasulyeli Kurabiye Tarifi

Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 2 su bardağı yulaf ezmesi
  • 2 yemek kaşığı Alune  fıstık ezmesi
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 yumurta
  • 2 tane muz
  • 2 yemek kaşığı kuru üzüm 

Kurabiyenin Yapılışı

  1. Öncelikle haşlanmış kuru fasulye robot içerisine eklenerek püre kıvamına gelene kadar çekilir.
  2. Çekilen kuru fasulye uygun bir karıştırma kabının içerisine alınır
  3. İçerisine sırası ile yulaf ezmesi, Alune fıstık ezmesi, kakao, ezilmiş muz, kuru üzüm ve yumurta eklenir ve bütün malzemeler birbiri ile iyice karışana kadar yoğurulur.
  4. Hazırlanan hamura şekil verilerek yağlı kâğıt serilmiş olan fırın tepsisine dizilir. 
  5. Kurabiyeler 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirilir. 

Not: Kurabiye içerisine kuru üzüm yerine kuru kayısı, kuru incir gibi farklı besinlerde ekleyebileceğiniz gibi kuru meyvesiz de yapabilirsiniz. Aynı şekilde muz yerine farklı sevdiğiniz bir meyveyi ekleyip değişik lezzetler elde edebilirsiniz. 

Kakao kullanmak istemezseniz sade olarak da bu kurabiyeyi yapabilirsiniz. Sağlıklı Atıştırmalıklar için bizi takip edin.

Alune Ürünleri hakkında daha fazla bilgi ve üretim sürecimiz hakkında bilgi almak için bizimle iletişime geçin.
Bizi Sosyal Medyada Takip Edin