Alune Fındık Ezmesi
Alune Fındık Ezmesi katkı maddesi, koruyucu, emülgatör içermez. Karadeniz fındıkları kullanılarak ezme haline getirilir. Çiğ olarak alınan fındıkların afrotoksin değerleri analiz edilir özenle seçilir ve kavrulur. İçerdiği besleyici yağların özelliği korunarak belli bir derecede kavrulur. Her aşamada özenle işlenerek sizlere ulaştırılır.
Fındık ülkemizde daha çok Karadeniz bölgesinde yetişse de ülkemizin iklim koşulları sayesinde hemen hemen her bölgede yetişmektedir. En sevilen kuruyemişlerden olan fındık, çiğ veya kavrulmuş olarak tüketilebilir. Fındığın son yıllarda en sevilen ve kahvaltıların vazgeçilmesi yapan çeşidi ise ezme şeklinde tüketilmesidir. Şekerli veya şekersiz olarak üretilen fındık ezmesi hem lezzetli bir kahvaltılıktır hem de içerisinde bulunan vitamin ve mineraller ile zengin bir besleyici içeriğe sahip olup vücut için oldukça faydalıdır. Fındık ezmesinin faydaları ve besin değeri hakkında sizlere kısaca bilgi verelim.
Fındık Ezmesinin Faydaları ve Besin Değerleri
Fındık ezmesi içerisinde E, B1, B2, B6 ve B9 vitaminleri bulunmaktadır. Potasyum, magnezyum, çinko, fosfor, demir, selenyum ve bakır bakımından oldukça zengindir. Fındık ezmesi daha çok enerji vermesi ile bilinse de aslında vücut için birçok faydası da vardır.
Alune fındık ezmesi faydaları ve besin değerleri ile ilgili merak ettiğiniz her şeye şu makaleden ulaşabilirsiniz
Daha fazla bilgi için WhatsApp üzeri den bize ulaşabilirsiniz
Bizi Instagram dan takip edin
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.